Híradó

2010.06.03. 18:43 (csütörtök)

Félsiker az olajjal szemben

Félsiker az olajjal szemben

Sikerült elvágni a Mexikói-öböl 1500 méteres mélységébe süllyedt fúrótorony sérült olajvezetékét egy hatalmas vágószerkezettel.

„Nem olyan tiszta vágást csinált, mint amit vártunk, de most kellett vágni” - mondta az amerikai parti őrség parancsnoka a hírt bejelentve. Thad Allen admirális, aki az amerikai kormány megbízottjaként felügyeli a hat hete tartó olajszennyezés alakulását, „fontos, előremutató lépésnek” nevezte a BP közlését. A sikeres vágási akcióban robot-tengeralattjárókat használtak

A feladat most az, hogy egy szorító fejet, egy zársapkát tegyenek a vágott részre, és ezáltal elfojtsák az olaj ömlését, amely az Egyesült Államok történetének legnagyobb környezeti katasztrófáját okozta. Az olajszennyeződés, amely eddig három állam partvidékét érintette, most már megközelítette Florida partjait is.

A BP műveleti főnöke, Doug Suttles azt mondta, hogy amíg nem tudják biztonságosan és hatékonyan ráerősíteni az elvágott részre a záró fejet, addig a kiömlő olaj mennyisége legalább 20 százalékkal fog nőni, éppen a vágás miatt.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való