Híradó

2010.04.15. 08:45 (csütörtök)

Rituális fürdőzés a Gangeszben

Rituális fürdőzés a Gangeszben

Csaknem 10 millió hindu zarándok látogatott el a Gangesz folyóhoz a "legfenségesebb mártózás" napján.

A Kumbha Melá hatalmas tömegeket megmozgató zarándoklat, amelyet 12 év alatt négyszer ünnepelnek, négy helyszín között váltakozva, a bolygók és a csillagok állásának megfelelően. A 104 napos fesztiválra több millió ember érkezik minden nap. Az ünnep legfőbb eseménye a rituális fürdőzés a folyóban. De az összejövetel részeként a többi között vallási tárgyú beszédeket is tartanak, spirituális éneklést szerveznek, valamint vendégül látják a szegényeket és szenteket.

Kumbha egy szanszkrit szó, amely vízhordó edényt jelent. Másik neve Kalasa, ami az indiai asztrológia szerint szintén egy csillagjegy, amely alatt ünneplik a Melát ami találkozót, összejövetelt vagy vásárt jelent. Az ünnep az ősi Indiába, a védikus korszakra vezethető vissza.

Forrás: AFP - wikipedia – Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való