Híradó

2010.04.05. 15:17 (hétfő)

Tilos a szoláriumozás 18 év alatt

Tilos a szoláriumozás 18 év alatt

Több mint kétezer eurós büntetésre számíthatnak azok, akik megszegik ezt az előírást.

Az osztrák ifjúsági minisztérium közlése szerint szeptember elsejétől lép életbe az új jogszabály, amelynek értelmében csak nagykorú, 18 év feletti emberek szoláriumozhatnak. Az osztrák parlament novemberben egyhangú döntéssel szavazta meg a tiltást.

Ezzel Franciaország és Németország példáját követték, ahol már korábban megtiltották a fiatalok szoláriumozását - írta az AFP francia hírügynökség.

Bőrgyógyászati kutatások szerint 75 százalékkal nő a bőrrák kialakulásának veszélye olyan 35 évnél fiatalabb embereknél, akik rendszeresen szoláriumoznak.

A szabályt megszegő szolárium-üzemeltetők akár 2 180 eurós (577 ezer forint) pénzbüntetésre is számíthatnak - közölte az osztrák ifjúsági minisztérium.

Forrás: 2010 AFP/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való