Híradó

2010.03.28. 13:29 (vasárnap)

Magára gyújtotta házát, hogy ne rombolják le

Magára gyújtotta házát, hogy ne rombolják le

Magára és apjára gyújtotta a házat egy kínai farmer, így próbálta megvédeni otthonukat a lerombolástól.

Tao Hujhszi sertésfarmját azért ítélték bontásra a hatóságok, hogy helyet csináljanak a keleti Csiangszu tartományon áthaladó autópálya nyomvonalának. A kormányzat szerint a férfinek 75 ezer jüanos (2,2 millió forintos) kártérítést ajánlottak fel, ám ő nem fogadta el azt, és nem volt hajlandó kiköltözni a házából. A férfi szerint ugyanis a farmon lévő épület értéke több volt, mint 150 ezer jüan (4,4 millió forint), ráadásul a földjéről is le kellett volna mondania.

A tájékoztatás szerint a férfit szombaton keresték fel a hatóság emberei, hogy tárgyaljanak a kilakoltatásról, ám a férfi idős apjával együtt bezárkózott a házba, majd lángra lobbantotta az épületet. A tűzben a farmer életét vesztette, apját pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Beijing News című állami lap beszámolója szerint ugyanakkor a hatóság emberei valójában bontómunkások voltak, akik bulldózerrel érkezetek a házhoz a "tárgyalásra".

Az útépítések miatti állami földfoglalások évek óta problémákat okoznak Kínában, a lakók ugyanis nem hajlandóak kiköltözni otthonaikból az alacsony kárpótlás fejében. Számos erőszakos cselekmény is történt már a kilakoltatások során - ezek közül egy tavaly novemberi eset rázta meg legjobban az országot, amikor egy szecsuáni asszony gyújtotta fel magát, tiltakozva a költözés ellen. A nő 16 nappal később életét vesztette.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való