Híradó

2010.01.27. 08:04 (szerda)

Disznófejekkel gyalázták a mecsetet

Disznófejekkel gyalázták a mecsetet

A vaddisznók levágott fejeit Kuala Lumpurban két különböző mecsetben találták.

A vaddisznók levágott fejeit Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban két különböző mecsetben találták. A disznó a muszlimok számára tisztátalan állat, ezért a mecsetekbe hajított sertésfejek sértést jelentenek az iszlám hívőknek. Az országos rendőrfőnök Musa Hassan szerint a három malacfejet ugyanaz a csoport dobhatta a mecsetekbe, amelyik az utóbbi néhány hétben két mecsetet és 11 templomot támadott meg gyújtóbombákkal. A rendőrfőnök többet nem árult az említett csoportról, de azt még hozzátette: „Ne játsszanak a tűzzel. Országunk biztonságáról nem alkuszunk!”

A délkeket-ázsiai Malajziában az emberek többsége, mintegy 53 százaléka szunnita muszlim vallású. De az országban jelentős kínai és indiai közösség is él. Az iszlám hívőkön kívül Malajziában az emberek 17 százaléka buddhista, 12 százaléka taoista és konfuciánus, 7 százaléka hindu, 6 százaléka keresztény, és 5 százaléka egyéb vallású.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

/A kép illusztráció/
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való