Híradó

2010.01.03. 16:45 (vasárnap)

Újévköszöntő jeges mártózás világszerte

Újévköszöntő jeges mártózás világszerte

Belgiumban, Skóciában és New Yorkban is a fagyos vízbe csobbantak az ünneplők.

Technóra melegítettek a belga tengerparton a legelszántabbak. Fürdőzésre készültek ugyanis az Északi-tengerben. Többen vicces jelmezekben érkeztek az oostendei strandra. Mások hagyományos fürdőruhában vágtak neki az alig négyfokos víznek. A nézők pedig állig begombolkozva, vastag kabátban biztatták a pancsolni indulókat. Több mint hatezren mártóztak meg a vízben.

Skóciában, az edinburgh-i Forth-folyó partján is jeges fürdőzést rendeztek. A párfokos vízben mintegy 200-an mártóztak meg. Egy ausztrál férfi azt mondta: fagyos élmény, de legalább lesz mit mesélnie az unokáinak. Szerinte még sosem fázott ennyire, és az arcát sem érezte a merülés után.

Amerikában is hagyománya van a téli fürdőzésnek. A New York-iak 2007 óta rendeznek jótékonysági úszást. Az összegyűlt pénzt beteg gyerekeknek adják. A párfokos Atlanti-óceánban idén is több százan mártóztak meg.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való