Híradó

2009.08.24. 07:45 (hétfő)

Könyvet ír a Lockerbie-merénylő

Könyvet ír a Lockerbie-merénylő

Az egyedüliként elítélt ügynök az ártatlanságát szeretné bizonyítani.

Al-Megrahi állítólag már dolgozik könyvén, amelyben ír majd a börtönben eltöltött éveiről, és egyáltalán mindenről, amit az 1988-as Lockerbie-merényletről tud. A férfi felhasználja az ügyvédei által összegyűjtött információkat is, amelyeket a fellebbezésében akartak a bíróságon beterjeszteni. A jogi procedúra végül elmaradt, mert a skót bíróság a múlt héten hazaengedte a prosztatarákban szenvedő Megrahit. Az orvosok szerint legfeljebb három hónapja lehet hátra. A döntés ellen számos ország tiltakozott, főként az Egyesült Államok.

A líbiai férfi az egyetlen, akit elítéltek a 270 ember - köztük négy magyar - halálát okozó merénylet kapcsán. Megrahi - akit Líbia a Nyugathoz való közeledése jegyében adott át a skóciai igazságszolgáltatásnak - mindvégig hangoztatta ártatlanságát. Tripoli még kártérítést is fizetett az áldozatok hozzátartozóinak, noha kitart amellett, hogy egy Iránból pénzelt palesztin csoport robbantotta fel a Pan Am 107-es számú, Londonból New Yorkba tartó járatát Skócia fölött.

Forrás: 2009 AFP/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való