Híradó

2009.07.22. 15:23 (szerda)

Verekedés a dél-koreai parlamentben

Verekedés a dél-koreai parlamentben

öbb tucatnyian megsérültek, és egy képviselőt kórházba kellett szállítani.

A verekedés azután tört ki a dél-koreai törvényhozás épületében, hogy a házelnök szavazásra bocsájtotta a törvényt, amelyről több hónapig tartó tárgyalások után sem jutott megegyezésre kormány és ellenzék. A hatalmon lévő konzervatív Nagy Nemzeti Párt képviselői körbevették a házelnök pódiumát, miközben társaik a fő terembe vezető ajtókat székekkel elbarikádozó ellenzéki képviselőkkel csaptak össze.

A konzervatív képviselőknek végül sikerült átjutniuk az ajtókat eltorlaszoló ellenzékieken, és csatlakozni tudtak a házelnök pódiumát védő társaikhoz. A szavazást meg tudták tartani, és elfogadták a sokat támadott törvényt.

A Li Mjung Bak dél-koreai elnök által támogatott törvény lehetővé teszi cégeknek, köztük újságoknak, hogy nagyobb részesedét szerezzenek földi sugárzású, és kábeltelevíziókban. Az államfő szerint ez a lépés új munkahelyeket teremt, és növeli a versenyhelyzetet. Az ellenzék azonban azzal vádolja az elnököt, hogy a törvénnyel lehetőséget ad a konzervatív lapoknak, és nagyvállalatoknak a televíziós hálózatok irányítására, korlátozva az információ szabad áramlását.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való