Híradó

2018.07.30. 10:32 (hétfő)

Kánikula minden mennyiségben

Kánikula minden mennyiségben

Az RTL Hírműsoraiban rendszeresen foglalkoztunk a nagy meleggel. Igyekszünk jótanácsokat is adni, hogyan vészeljük át. Íme, egy gyűjtemény a veszélyekről és tanácsok, hogy hogyan vigyázzunk magunkra!

 Itt az igazi kánikula! Izzasztó kánikula várható egész héten! Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód.

 

 

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között.

 

 

Ilyenkor akár életveszélyes is lehet, ha valaki „bentragad „az autóban. A Fókusz stábja lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

 

Sokszor az sem jár jobban, aki tömegközlekedéssel utazik. Igaz, sok fővárosi buszon már van légkondi, de előfordult olyan is, amikor az egyik járaton 33 fokot mértek.

 

 

A melegben segíthetünk magunkon a megfelelő öltözködéssel is:

 

 

Fontos, hogy még jobban odafigyeljünk ilyenkor magunkra. A májusi rekordmelegek idején egy háziorvost kérdeztünk, miért veszélyes a szervezetnek a túlzott, hosszan tartó meleg.

 

 

És annak is utánajártunk, hogy végül is miért ilyen szélsőséges az időjárás idén?

 

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való