Híradó

2019.04.14. 18:48 (vasárnap)

Itthon is vizsgálják a 30 csecsemő halálát okozó Fischer-Price pihenőszéket

Itthon is vizsgálják a 30 csecsemő halálát okozó Fischer-Price pihenőszéket

Már a hazai fogyasztóvédelem is vizsgálja az Egyesült Államokban a 30 csecsemő halálát okozó pihenőszéket.

 

A gyártó, a Fisher-Price és az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság egy hete még csak figyelmeztetést adott ki, de akkora lett a botrány, hogy a cég pénteken közölte: visszahívják az összes forgalomban lévő terméket a piacról. Ez nagyjából 5 millió darab, amelyek árát visszafizetik.

Kérdésünkre az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt közölte, hogy a gyermekgondozási cikkeket évente ellenőrzi a fogyasztóvédelem, de most, a Fisher-Price önkéntes termékvisszahívását követően azonnali vizsgálatot rendeltek el. Mindenkit, aki vásárolt ilyen terméket arra kérnek, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelye szerinti kormányhivatallal.

Feltevések szerint a tragikus balesetek akkor történtek, amikor a baba nem volt bekötve és a hátáról az oldalára vagy a hasára fordult, majd megfulladt.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való