Híradó

2007.10.30. 10:33 (kedd)

Az első fiúbanda Magyarországon

Az első fiúbanda Magyarországon

Egy együttes, amelyik táncolt, ahogy tudott, és öltözött, ahogy lehetett. Bár a rendszerváltás idején a belpolitika kaotikus volt, a zenében egy valami biztossá vált. A fiúbandák nem csak a tengeren túl arattak. Az AD Stúdió olyat mutatott a szocialista Magyarországnak, amilyet addig itt még senki.

„Álmaimban Amerika vissza integet….”- 1989-ben ez még kényes téma volt. De az AD Stúdió slágere minden falat ledöntött.

 „A kultúra az mindig hamarabb tudta ledönteni a korlátokat, mint a politika. Nem lehetett falat húzni” – mondta Buza Sándor.

Az első magyar fiúbanda gondolt egy nagyot. Olyat tett, amilyet addig még senki. Egyszerre táncolt és énekelt a színpadon.

'Az első reakció mindig a döbbenet volt. És én azt hiszem, hogy ez a döbbenet mindig pozitív volt' – mondta Auguszt Bárió.

Olyannyira, hogy lemezeikből több százezer darab fogyott.

A siker sok bandának meghozta a kedvét. A ’90-es években sorra alakultak a különböző minőségű fiúcsapatok. A jobbak néhány évig, a gyengébbek pár hónapig maradtak a lányok szívében.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való