Híradó

2007.08.15. 20:02 (szerda)

Kinetózis, a nyaralás megkeserítője

Kinetózis, a nyaralás megkeserítője

Az autóban hányinger, a hajón szédülés, a repülőn gyomorgörcs, és még jó néhány tünete lehet az utazási betegségnek, amelyek megkeseríthetik egy nyaraló család életét.

Kinetózis - ez annak a betegségnek a neve, amikor valaki rosszul van a mozgó járműveken.

Az autóban az első ülésen kell utazni, és nem szabad olvasni, buszon elöl érdemes helyet foglalni, repülőgépen a szárny közelébe kell ülni, bár ott csak a nagy turbulencia esetén lép fel az egyensúlyi szerv zavara.

Mint oly sok betegségnek, az utazási rosszulléteknek is lehet pszichés eredete. Ha valaki például kifejezetten stresszes állapotban indul útnak, akkor nehezebben viseli a zötykölődést, de az is lehet, hogy mindez egy elfojtott gyermekkori trauma következménye.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való