Híradó

2004.09.17. 20:01 (péntek)

Korkülönbség nem akadály

Korkülönbség nem akadály

Azt mondják, a szerelemben az az ideális, ha egy férfi és egy nő között körülbelül 10 év a korkülönbség, a férfi javára. Persze ha két ember között egyszer csak szirmot bont a szerelem, az összes létező körülmény másodlagossá válik.

Hogyan lehet megbirkózni a külvilág rosszallásával? Milyen lehet a házasélet, és egyáltalán hogyan lobban lángra az óriási szenvedély? Faludy György, Mary Zsuzsi és Vadász György azt állítják, az egész jött és kész, semmit nem kell rajta magyarázni. Ők mindannyian azt állítják, nem érzik a korkülönbséget. Bár egy vagy több generációnyi idő van közöttük, a szerelmüknek ez sem szabhat határt. Meglátni és megszeretni, valahogy így lehet kifejezni életük szerintük legnagyobb találkozását.

Faludy György és felesége két évvel ezelőtt nagy port kavart házasságával. Az akkor 92 éves költőfejedelem és 27 éves kedvese története szinte már mesébe illő volt. Hiszen mindketten tiszta és igaz szerelemről beszéltek, pedig a 65 évnyi korkülönbséget sokan szokatlannak és mindenképpen gyanúsnak tituláltak.

„Tekintve, hogy szeretjük egymást, nagyon imponált nekem, hogy nem én szaladtam utána, hanem fordítva volt. Én nem akartam, mondtam neki, hogy tönkre teszed magad, meg vagy őrülve, szóval nem én vagyok a csábító. Ő jött fel hozzám, én többször kidobtam, én durván, a titkárom még durvábban. Aztán az lett az eredmény, hogy a legrövidebb idő alatt összekeltünk” – meséli Faludy György.

Az esküvő óta azonban eltelt két év, és ők még most is ugyanannyira rajonganak egymásért, mint előtte. Persze nem ők az egyetlen kivételek. Vadász György építész és Vészabó Noémi festőművész például 4 éve házasok, a köztük lévő korkülönbség 36 év. A művésznő egyik kiállítását György nyitotta meg.

„A képekkel nem is tudtam nézni, csak a Noémi létezett. De a viccet félretéve, a képek is elkaptak. De Noémi olyan kedves volt és szép, és mindezt olyan sűrítményben, amivel előtte még soha nem találkoztam” – emlékszik vissza Vadász György.

Mindkettejüknek ez a harmadik házassága, mégsem voltak elővigyázatosak. Noémi az első perctől úgy érezte, mintha ezer éve ismerné az építészt. Nem hadakoztak, egyszerűen hagyták, hogy történjen, aminek történnie kell.

Pedig mindketten komoly és megfontolt emberek hírében állnak. Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész, megkapta már a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, hogy csak néhányat soroljunk fel elismerései közül. Vészabó Noémi pedig gyerekkora óta a rajzolásnak él. Több tucat kiállítása volt már az ország minden pontján.

A titok tehát egyszerűen az, hogy nincs titok. Bár a szakértő szerint a pszichológia mégis tud erre magyarázatot. Ők azonban mit sem törődnek a pszichológiával, sem pedig a korkülönbséggel. Mindannyian azt vallják, hogy nincsenek véletlenek, és ezek a találkozások egytől egyig sorsszerűek voltak. A kételkedőkre pedig ügyet sem vetnek, hiszen az idő-generációs különbségen innen és túl-úgyis őket igazolja.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való