Híradó

2017.06.19. 12:40 (hétfő)

FIGYELEM: Ne hagyjuk a kutyát a forró autóban!

FIGYELEM: Ne hagyjuk a kutyát a forró autóban!

Állatorvosok és állatvédők is figyelmeztetnek arra, hogy a „kutyameleg” kocsiban ne hagyjunk kint állatot. A járművekben hagyott kisállatok akár már tíz perc alatt válságos állapotba kerülhetnek.

Többször elhangzott már – az RTL Klub műsoraiban is – hogy figyeljen jobban mindenki állataira a nagy melegben. Íme, néhány jótanács!

FIGYELEM: Ne hagyjuk a kutyát a forró autóban!
 

 

A forró napokon figyelnünk kell rá, hogy kutyánknak mindig legyen friss hideg vize, egy árnyékos helye ahova elbújhat a nap elől, és hogy semmi esetre se hagyjuk hosszabb ideig tűző napon vagy autóban.

A napi sétákat érdemes a korai illetve a késői órákra időzíteni, amikor nem olyan erős a napsütés. Ha kedvencünk hosszabb szőrű fajta, sokat segíthet, ha naponta párszor bevizezzük, vagy szakember segítségével rövidebbre vágjuk bundáját.

 

Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója nemrég a Reggeliben beszélt róla, mire érdemes odafigyelni:

 

A figyelmeztetések ellenére mégis előfordul, hogy kint hagynak kutyát a meleg autóban. Mint például két éve, Szombathelyen. A kisállatot végül járókelők szabadították ki.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való