Híradó

2010.04.10. 14:02 (szombat)

Újra megtekinthető a torinói lepel

Újra megtekinthető a torinói lepel

Sok hívő szerint Jézus testének lenyomata látható a négyméteres vászondarabon.

A híres leplet egy évtized után nézhetik meg a hívők a torinói Keresztelő Szent János katedrálisban. A várakozások szerint kétmillió ember fogja megnézni az ereklyét, az elkövetkező hat hét alatt.

A katedrális körül egy nagy területet kordonokkal zártak le, és önkéntes segítők hada áll a látogatók rendelkezésére - jelentette az AFP francia hírügynökség. A városi hatóságok ideiglenes parkolókat alakítottak ki a zarándokokat szállító buszoknak, és egy egész sátorvárost létesítettek a turisták ellátására.

A 2002-ben restaurált leplet utoljára 2000-ben láthatta a nagyközönség. Azóta a torinói katedrális látogatói csak egy másolatot tudtak megnézni.

XVI. Benedek pápa május másodikán hajt fejet a lepel előtt. Az ereklyét május 23-áig lehet megtekinteni. Minden látogató legfeljebb öt percet tölthet majd el a lepel előtt.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való