Híradó

2009.11.29. 15:38 (vasárnap)

Felépült az ország legnagyobb betleheme

Felépült az ország legnagyobb betleheme

A vörsi betlehemről már a Guiness Rekordok Könyvénél is tudnak, bár egyelőre nem jegyzik be.

Alig készült el, máris sokan látni akarják. Volt, aki Pécsről, mások Veszprémből utaztak a Kis-Balaton mellé, hogy advent első vasárnapján az elsők között nézhessék meg a híres vörsi betlehemet. Az idei körülbelül akkora, mint a tavalyi, ugyanis nincs már hely a további terjeszkedéshez. A helybeliek mindenesetre benevezték a Guiness Rekordok közé.

„Visszaválaszolt a Guiness Rekordok Könyve a nevezés alapján, hogy ilyen kategória nincs, tehát gyakorlatilag ez a világ legnagyobb betleheme, de én akkor sem ezt tartom a legfontosabbnak, hanem, hogy harminc ember összetartó munkájával megcsináljuk ezt a dolgot” – mondta Futó Péter, a betlehemépítés vezetője.

Harminc ember, harminc láda mohát, és harminc fenyőfát használt fel idén a betlehem elkészítéséhez. Egy hétig dolgoztak rajta. A betlehem a vörsi templomban február közepéig látogatható. A helybeliek remélik, hogy ezúttal is legalább negyven ezren lesznek kíváncsiak rá.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való