Híradó

2009.07.01. 17:38 (szerda)

Hiénakölykök a szegedi kifutón

Hiénakölykök a szegedi kifutón

A Szegedi Vadaspark két kis jövevényének nevéről a látogatók dönthetnek majd.

Nehéz a kicsiket észrevenni a hatalmas kifutóban, a kölykök csak anyjuk unszolására bújnak ki az odújukból.

„Elég sokat alszanak. Nem folyamatosan, hosszasan, hanem 15-20 perces periódusokban, aztán felélénkülnek, játszanak és megint alszanak” - mondta Erdélyi Lajos, a Szegedin Vadaspark gyűjteményfelügyelője.

A kölykök egy hónaposak, most még csak harapdálják egymást, viszont felnőtt korukra nekik lesz az emlősök között a legerősebb a harapásuk. A két kicsiről nehéz megállapítani, hogy fiúk, vagy lányok, de ezt a felnőtt állatoknál sem könnyű eldönteni.

„Olyan magas tesztoszteron szintje van a nőstényeknek – himnemi hormon szintje -, hogy teljesen kialakulnak nekik is a nemi szerveik, de ezek nem üzemelnek, viszont emiatt nekik van a legfájdalmasabb ellésük az állatvilágban, hiszen ezen az álpéniszen keresztül kell megelleni a kicsiket” – mondta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

A kicsik a látogatók szeme láttára, egy hónappal ezelőtt születtek, de az anyjukat zavarta a látogatók zaja, ezért elzárták őket és csak most, a napokban mutatták meg az érdeklődőknek.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való