KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Középiskolák rangsora

Elitgimnáziumok és középmezőny
szerző:
2004.01.21. 09:11

Középiskolák rangsora
A rangsorban egyébként nincs jelentős változás: az iskolák legföljebb néhány helyet ugrottak előre vagy vissza.

Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy a szülők, bár még mindig fontosnak tartják az iskolai rangsort, egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítanak neki az iskolaválasztásnál, ugyanis a felsőoktatás kapui egyre szélesebbre tárulnak, azaz egyre többen kerülnek be főiskolákra, egyetemekre. Szerinte iskolaválasztáskor célszerű figyelembe venni az iskolai légkört, azt, hogy az iskola pedagógiai programja mennyire felel meg a szülő illetve a diák elvárásainak, milyen a nevelőtestület, az iskolaközösség, illetve, hogy mennyire van közel vagy messze az adott intézmény. Érdemes a diák korábbi eredményeit is bekalkulálni a döntésbe, mert egy túl erős iskola követelményei irreálisak lehetnek egy átlagos képességű diák számára, akit így a sorozatos kudarcélmények csak méginkább visszafognak a fejlődésben. Azokat a diákokat viszont, akik kiemelkedő képességűek, tanulmányi versenyeket nyernek, szeretnek hajtani és élvezik a kihívásokat, érdemes erős iskolába iratni – akár a lista élén álló elitgimnáziumokba is.

A középiskolák sorrendje:

1. Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium (ELTE) 2. Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnázium 3. Piarista Gimnázium 4. Bencés Gimnázium 5. Szent István Gimnázium 6. Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium (ELTE) 7. Bányai Júlia Gimnázium 8. Veres Péter Gimnázium 9. Zrínyi Miklós Gimnázium 10. Tóth Árpád Gimnázium 11. Városmajori Gimnázium 12. Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 13. Lovassy László Gimnázium 14. Németh László Gimnázium 15. Varga Katalin Gimnázium 16. Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma 17. SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium 18. Berzsenyi Dániel Gimnázium 19. Magyar-angol Tanítási Nyelvu Gimnázium 20. Karinthy Frigyes Gimnázium 21. Leowey Klára Gimnázium 22. Radnóti Miklós Kisérleti Gimnázium 23. Magyar-Német Nyelvű Iskolaközpont 24. Garay János Gimnázium 25. Trefort Ágoston Gyakorlóiskola (ELTE)

A teljes lista

Hozzászólások

A hozzászólások moderálás után kerülnek megjelenítésre.

0 hozzászólás

Név:

Hozzászólás:

Szeretnék hozzászólni
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való