Híradó

2010.04.23. 18:14 (péntek)

250 milliós csigafogás Pest megyében

250 milliós csigafogás Pest megyében

Az engedély nélkül dolgozó erdőkertesi férfinál valamint egy gödöllői házban több mint 100 ezer csigát foglaltak le.

Gödöllő mellett, az erdőben állítottak meg a természetőrök egy terepjárót. A sofőr azért lett gyanús, mert csigákat gyűjtött, a természetvédelmi területen viszont ez szigorúan tilos.

A férfi ezután elvezette a rendőröket egy erdőkertesi házhoz, ahol az összegyűjtött csigákat szokta leadni. Az épület előtt egy furgonban 12 zsáknyi, összesen 2136 darab méreten aluli csiga volt, melyek eszmei értéke több mint ötven millió forint.

„Az éticsiga védett állat, eszmei értéke 2000 forint per darab. A felváráslás pedig hatvan forintos kilogrammonkénti árért folyt” – mondta Lukácsi Zsuzsa, a Gödöllői Rendőrkapitányság szóvivője.

A nyomozók végül eljutottak egy családi házhoz is, ahol a csigákat nagytételben vásárolták. A garázsban összesen hatvanhat ládában, több mint 100 ezer éticsigát foglaltak le. Ezek eszmei értéke meghaladja a 200 millió forintot. Az engedély nélkül működtetett telephely tulajdonosai ellen természetkárosítás miatt indítottak eljárást. A csigákat a természetőr szabadon engedte.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való