Híradó

2010.03.17. 17:33 (szerda)

Szemtanúkat keres a rendőrség!

Szemtanúkat keres a rendőrség!

Egy 144-es busz utasait és a buszra várakozók jelentkezését várja a rendőrség a szerda reggeli, XVI. kerületi gyilkosság ügyében.

A férfi kora reggel állt meg a piros lámpánál, a XVI. kerületi Rózsa utcában. Támadója ekkor lépett oda autója mellé, majd a szemtanúk elmondása szerint három lövést adott le rá. Később még két lövés dördült, az egyik a fején találta a férfit. Szinte azonnal meghalt, a mentők nem tudták megmenteni az életét. Az áldozat egy 52 éves szír férfi.

„Több mint húsz éve élt Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett itt nálunk, információink szerint ezt a foglalkozását nem űzte, hanem vállalkozásokból tartotta fenn magát, pénzváltással foglalkozott” – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A helyszínelők órákon át keresték a nyomokat az autó környékén. Több töltényhüvelyt a kocsitól néhány méterre meg is találtak, a támadó a nyomozók szerint innen adta le a lövéseket. Az ismeretlen férfi a lövések után kivett egy táskát a kocsiból, majd elfutott a helyszínről. A táskában feltehetően pénz volt.

Az áldozat nem ismeretlen a rendőrök előtt. 1997-ben, egyszer a X. kerületben már megpróbálták megölni, de akkor túlélte a támadást.

2006-ban pedig egy önbíráskodási ügy egyik gyanúsítottja volt. A rendőrség szerint a gyilkosság hátterében üzleti vita áll.


A rendőrség informátora is volt a szír pénzváltó - értesült az MR1-Kossuth Rádió. A Doki becenévre hallgató férfi a Kulcsár-ügy egyik szír szereplőjéhez próbálta elvezetni a nyomozókat, később pedig az ő ajándékai miatt emeltek vádat a brókerbotrányban indult nyomozás egykori vezetője, Molnár Csaba alezredes ellen - ezt az információt híradónknak is megerősítették. A nyomozó akkor egy körülbelül háromezer forint értékű arany karkötőt, egy ötezer forintos fa ceruzatartót és néhány süteményt fogadott el tőle. Amikor ez kiderült, Molnár Csabától elvették az ügyet, és büntetőeljárás indult ellene. Molnár Csabát később azonban felmentették az ajándékozási ügyben.


A gyilkosság kapcsán a szemtanúk jelentkezését - különösen a gyilkosság idején a közelben buszra várókét - a 443-5360 telefonszámon várják a rendőrök. Névtelenül is lehet bejelentést tenni az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, de kereshetik a 107-es vagy 112-es központi segélyhívókat is.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való