Híradó

2009.02.04. 13:48 (szerda)

Tíz kiló kokain miatt állhatnak bíróság elé

Tíz kiló kokain miatt állhatnak bíróság elé

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást az eddigi legnagyobb kokainügyben.

2008. júniusának elején a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közös, többhónapos akciójának eredményeként 10 kilogramm kokainra, egy harci fegyverre, 44 ezer euróra, több millió forintra bukkantak a rendőrök. A fogás első része, 8 kilogramm kokain, egy kocsiban volt, amelyet az 58-as úton állítottak meg a rendőrök.

Váradi Csaba, a Nemzeti Nyomozó Iroda Dél-Dunántúli Régió vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rekordnak számító kokainügyben összesen hét gyanúsított van. Négyen azóta is előzetesben vannak, ketten szabadlábon védekeznek, a csapat női tagját óvadék ellenében bocsátották szabadlábra.

A kábítószeres felderítésben a szerb és a horvát hatóságok is közreműködtek, a drog ugyanis arról a területről származott, de Magyarországon akarták eladni. A gyanúsítottak egyike is külföldi. A több mint 10 kilogramm kokain kivonása a magyar piacról önmagában is nagy fegyvertény - mondta Váradi Csaba. Azzal azonban, hogy a kereskedőket is elfogták, jelentős csapást mértek a hazai kokain kereskedelemre. A gyanúsítottak között van két, a budapesti alvilágból ismert komoly drogkereskedő is.

A lefoglalás hatását jó darabig érezni lehetett a magyar és az európai piacon, ugyanis más országokban is voltak ebben az időben jelentős drogfogások. A magyar drogpiacon is erősen felhígított kokainnal lehetett csak találkozni, amikor éppen nem volt hiány. Azóta már - kissé mérsékeltebb módon - különböző helyekről bizonyára kerültek a piacra új elosztók, de a tavalyi lefoglalás előtti állapot vélhetően nem tért vissza. A magyarországi kokain-piac "érzékeny törést szenvedett" - fogalmazott Váradi Csaba.

A most lezárt nyomozással kábítószerrel visszaélés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, illetve több rendbeli szerzői jogok megsértése miatt javasol vádat emelni a Nemzeti Nyomozó Iroda.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való