Híradó

2011.09.16. 16:58 (péntek)

Gázolajat csempésző kapitányt fogtak el

Gázolajat csempésző kapitányt fogtak el

Több mint 2200 liter jelölt gázolajat találtak a pénzügyőrök egy román uszályon.

A csepeli kikötőben vesztegel a román uszály. Nem mehet sehová, a 27 millió forint értékű hajót lefoglalták a vámosok. 2200 literrel több gázolajat szállítottak, mint amennyinek igazolni tudták az eredetét. Éppen berakodtak az indulás előtt, amikor a pénzügyőrök megjelentek.

Kannákban, hordókban találták meg az üzemanyagot, miután a hajó-, és a gépnaplóban nem stimmeltek az adatok – a bevetési csoport rögzítette az akciót.

„1400 liter üzemanyagot vett át Komáromban illetve Ausztriában egy szintén román honosságú járműről, hajóról” – mondta Suller András, a NAV szóvivője.

Mintát vettek belőle, így derült ki, hogy jelölt gázolajról van szó. Az, egy vegyianyag hatására pirosra színeződik.

„Ennek a jelölt gázolajnak az a lényege, hogy kizárólag hajózási forgalomban lehet felhasználni és csak az üzemanyag tartályban tárolhatják, tehát ez a kannás, hordós megoldás nem járható ebben az esetben” – tette hozzá a szóvivő.

A kapitányt kihallgatták, jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást. A lefoglalt hajót csak a másfél milliós bírság kifizetése után adják vissza. A Dunán a múlt héten is szinte mindennap volt ellenőrzés, de az ilyen nagy fogás ritka.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való