Híradó

2011.09.07. 17:12 (szerda)

Stohl már októberben börtönbe menne

Stohl már októberben börtönbe menne

Stohl András minél előbb szeretné megkezdeni börtönbüntetését, hogy jövő tavasszal már újra játszhasson.

Letöltendő börtönbüntetés Stohl Andrásnak, interjú a Reggeliben >>>

STOHL: „Felelni kell a tettemért”

Stohl András azt mondta: azért szeretné minél előbb megkezdeni börtönbüntetését, hogy jövő tavasszal már újra játszhasson. A Nemzeti Színházban arról döntöttek, hogy a 2011/12-es évadban a kollégák átveszik a színész szerepeit.

Munkások dolgoznak a Nemzeti Színháznál. Átépítik az egyik sétautat. Benn a teátrumban pedig a szereposztáson kellett változtatni Stohl András börtönbüntetése miatt. A színész-műsorvezetőt tegnap ítélték 10 hónapra, mert tavaly ittasan okozott balesetet. Legkorábban öt hónap után szabadulhat. Szerepeit kollégái veszik át, illetve az Úri muri című darabot egyelőre nem kezdik játszani a Nemzetiben.

„Ez az ítélet így igazságos”

Ezt mondta Stohl András az RTL Reggeli című műsorában szerdán telefonon. Hozzátette, hogy így az emberek szemébe tud majd nézni. Büntetését mielőbb, már a jövő hónapban megkezdené.

„Nagy valószínűséggel most az lesz, hogy átveszik a szerepeimet és akkor októberben gyorsan be kell vonulnom, és akkor február végén kijövök, utolsó bemutatót meg tudom csinálni” – mondta Stohl András.

Bármelyik börtönbe küldhetik Stohlt az országban - de a gyakorlat az, hogy az elítélt lakóhelyéhez közeli intézetet jelölnek ki.

„Az elítéltnek nyolc nappal előtte a felhívást át kell vennie. Ezért a postai átfutást és minden egyéb miatt körülbelül három héttel előtte szoktuk megküldeni a felhívást. Ilyenkor a megyei BV intézet, jelen esetben a mienk, a fővárosi BV intézet befogadja az elítélteket” – mondta Bödéné Dr Baráth Mária a Pest megyei bíróság, BV csoportvezetői bírója.

Az ítélethirdetés és a börtönbe vonulás között általában egy hónap telik el. Igaz, az elítélt kérhet három hónapos halasztást, hogy ügyes-bajos dolgait el tudja intézni. Stohl András azonban nem él ezzel a lehetőséggel.

„Ahova behívót kap András, az abban szereplő időben és helyen meg fog jelenni és megkezdi büntetését”- mondta Ruttner György, ügyvéd.

Öt hónappal a bevonulás után, tehát február végén-március elején helyezhetik feltételesen szabadlábra Stohlt. Ezután öt hónapig semmilyen bűncselekményt nem követhet el, mert akkor a maradék öt hónapot is le kell ülnie.

Tavaly májusban Fót közelében ketten sérültek meg az ütközésben, egy idős férfi súlyosabban. Stohl András elismerte, hogy ittasan vezetett, és többször is bocsánatot kért, valamint kifizetett majdnem 6 millió forint kártérítést.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való