Híradó

2011.08.30. 20:30 (kedd)

Új magyar közösségi enciklopédia hódít

Új magyar közösségi enciklopédia hódít

Elindult a hogyankell.hu, az új magyar közösségi enciklopédia.

Az új magyar "enciklopédiában" jelenleg 22 témakörben lehet hasznos tanácsokat találni az élet legkülönbözőbb területeiről. A Hogyankell.hu működése és koncepciója a Wikipédiához hasonló: az oldalt egy online közösség tagjai szerkesztik és fejlesztik adott minta alapján, így könnyen átlátható, egységes formátumot alakítanak ki - adta hírül közleményben az oldalt létrehozó szervezet.

"A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mert szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketingtémájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több, más témakörbe tartozó cikk született, így a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé vált" - mondta el Kolma Kornél, az oldal feltöltését megkezdő SAKKOM Interaktív PR ügynökség ügyvezetője.

A Wikipédiától abban különbözik a portál, hogy nemcsak fogalommagyarázatokkal találkozhatnak az olvasók, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését is megismerhetik és a témához kapcsolódó videókat is megnézhetik. A cikkek szerkeszthetők, bővíthetők és új témakörök kidolgozására is van lehetőség. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés, vagyis a közösségi szerkesztés segíti.

Külföldön a mintaként szolgáló Wikihow.com oldal ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek.

Forrás: MTI
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való