Híradó

2011.08.09. 08:07 (kedd)

Nem túl hangos a Sziget

Nem túl hangos a Sziget

Az előírásoknak megfelelő a Sziget fesztivál zajszintje a hétfőn elvégzett mérések eredményei szerint.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az MTI-nek elmondta: a méréseket három kerületben, a III.-ban, a XIII.-ban és a IV.-ben végezték több helyszínen; a zaj szintje sehol nem lépte túl a megengedett határértéket.

A fesztiválon egyébként - a főszervező tájékoztatása szerint - az éjszaka üzemelő sátraknál, valamint az egész nap nyitva tartó, zenés vendéglátóhelyeknél komoly költségen úgynevezett limitereket szereltek fel. Ezek nemcsak arra képesek, hogy pontosan kiszűrjék, honnan szól a zene, de emberi beavatkozás nélkül is szabályozni tudják a hangszintet - tette hozzá.

Millei Lajos, a mérést végző igazságügyi szakértő elmondta, hogy nyáron a szabályok értelmében éjjel 55 decibel, nappal pedig 65 decibel a megengedett érték.

Forrás: MTI
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való