Híradó

2011.07.27. 20:54 (szerda)

A Luppa-tavakban veszélyes és tilos a fürdés!

A Luppa-tavakban veszélyes és tilos a fürdés!

A Budakalász melletti Luppa-tavak teljes területe üzemi terület, ezért ott fürdeni és jetskizni is tilos.

A kapitányság illetékességi területén az idén nyáron eddig négyen fulladtak vízbe; a tragédiák egyik oka a tiltott helyen való fürdőzés volt - áll a közleményben. Legutóbb július 11-én fulladt a vízbe egy fiú, aki a szülők tudta nélkül a Luppa-tavak egyik bányatavában tiltott helyen fürdött.

A bányatavakban csak akkor lehet fürdeni, ha egy külön jogszabály szerint kijelölt fürdőhelynek minősülnek. Tiltott fürdőzésnek számít az is, ha valaki felfújható csónakkal, vízibiciklivel, matraccal megy a vízbe - olvasható a közleményben. A tilalmat megszegőket 20 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatják.

A bányatavakban fürdőzőknek a fertőzésveszélyen kívül a víz hirtelen mélyülésével és a vízfenéken lévő, esetleg sérülést okozó veszélyes tárgyak, drótok, alkatrészek felbukkanásával is számolniuk kell - figyelmeztet a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való