Híradó

2011.06.09. 16:29 (csütörtök)

Elcsípték a putnoki uzsorásokat

Elcsípték a putnoki uzsorásokat

Négy putnoki embert azzal gyanúsítanak, hogy 50-100 százalékos uzsorakamatra adtak kölcsön.

A rendőrök sokáig követték az autót Putnokon, majd egy alkalmas pillanatban rajtaütöttek az utasain. Az egyik férfit azonnal a földre teperték, és családja szeme láttára megbilincselték. Rajta kívül még egy férfit és két nőt fogtak el a nyílt utcán. A rendőrség gyanúja szerint három éve adtak kölcsön rendszeresen pénzt úgy, hogy az összeg többszörösét kérték vissza.

„Az esetekre jellemző, hogy egy tízezer forintos kölcsön pár hónap alatt 1 millió forintos követeléssé duzzadt, előfordult, hogy az egyik gyanúsított lábon lőtte a sértettet, mivel az nem tudott fizetni” – mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Más esetben a családi pótlék teljes összegét vették el az áldozatuktól. Volt, akinek kávét, dohányt adtak kölcsön, amiért aztán a bolti ár dupláját kellett megfizetnie.

Legutóbb egy hónapja Ózdon fogtak el hat embert, akik a rendőrség szerint családokat sanyargattak. Volt, aki tizenkét éven át fizetett, százezer forint helyett tízmilliót törlesztett. A rendőrök szerint más esetben hónapokig rabszolgasorban tartottak embereket, sokszor pedig gyermekeket bántottak, hogy a szülőket fizetésre bírják.

A legutóbb elfogott putnokiak előzetes letartóztatásáról döntöttek a miskolci bíróságon. Velük együtt összesen huszonöt embert tartanak fogva uzsora-bűncselekmények és zsarolás miatt Borsodban.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való