Híradó

2011.06.09. 17:46 (csütörtök)

Dzsudzsák lehet a legdrágább magyar focista

Dzsudzsák lehet a legdrágább magyar focista

A klubbok már megegyeztek, Dzsudzsák Balázs több mint 14 millió euróért a legdrágább magyar focista lehet.

Az már biztos, hogy Dzsudzsák jövőre nem az eindhoveni csapat mezében rúgja a gólokat,

„Annyit tudok, hogy Roberto Carlos is ott van, és úgy gondolom, hogy elég nagy valószínűséggel jó csapat lesz” – mondta Kavalecz Zoltán, Dzsudzsák unokatestvére.

A brazil világbajnokot télen igazolta le a dagesztáni csapat, évi 2 millió, azaz több mint félmilliárd forintnyi eurót keres. Dzsudzsák a hírek szerint 3 milliót kaphat, azaz csaknem egymilliárd forintnyi euró lenne a fizetése. A szerződésének híre megosztotta a focidrukkereket, szülőfalujában, Nyírlugoson is kételkednek.

- Szeretjük, tényleg egy stramm gyerek.
- És mi lesz vele az orosz bajnokságban?
- Hát nem tudom – mondta Győri Béla.

„Hallottam több helyről, hogy hívják, hogy több helyre szeretne menni, nem tudom, nem ismerem ezt a csapatot, ismeretlen volt számomra, hogy ő most oda menjen” – mondta Ferencik Mihályné.

Az Anzsi Mahacskala jelenleg negyedik az orosz bajnokságban, és jövőre nem indul a Bajnokok Ligájában. A játékosok Moszkvában laknak, és ott is edzenek, csak a meccsekre utaznak Dagesztánba, ahol egy stadion épülhet a 2018-as foci vb-re. A klub tulajdonosa a világ 150 leggazdagabb embere között van, és európai élcsapatot építene, a Dzsudzsákot felfedező Herczeg András azonban jobban örült volna, ha tanítványa nem oda igazol.

„Én nagyon drukkoltam, és szerettem volna, hogy Spanyolországba vagy Angliába valamelyik nagy csapatba folytassa a pályafutását, Balázst én egy nagyon érett gondolkodású fiatalembernek ismertem meg. Biztos, hogy nagyon megfontolta és átrágta itt a lehetőségeket, és biztos, hogy megalapozott döntést hozott” – mondta Herczeg András, Dzsudzsák korábbi edzője.

Négy éve válogatott, a hírek szerint 14 millió euróért válthat klubot, ezzel a legdrágább magyar focista lehet. Az MLSZ elnöke szerint a magyar focinak nem az az érdeke, hogy ismert, hanem hogy jó játékosok legyenek a válogatottban.

„Ha az orosz bajnokság olyan erős lesz, hogy valóban a játéka fejlődik, még ha egyébként nemzetközileg nem is lesz talán annyira nyomon követhető, vagy ismert, akkor azt mondom, hogy lehet, hogy jó döntés” – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Csányi szerint azonban, ha csak a pénz volt a fő szempont, akkor a döntés rossz is lehet. Vörösbarnyi József, Dzsudzsák menedzsere az RTL Híradónak azt mondta, a játékos meglepődött a sok negatív internetes hozzászóláson, sokan ugyanis kritizálták a váltás miatt, pedig a szerződést még nem is írták alá.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való