Híradó

2011.04.25. 18:57 (hétfő)

Irreális adatot mért a traffipax?

Irreális adatot mért a traffipax?

205 km/órával mért be egy kisteherautót egy traffipax nemrég az M1-es autópályán. A furgon viszont a gyári adatok szerint nem képes ekkora sebességre.

205 km/órával száguldott az autópályán két hete egy kisteherautó. Legalábbis a sztrádára telepített egyik fix traffipax szerint.

A furgon azonban nem képes ekkora – személyautókat megszégyenítő – tempóra. Végsebessége a gyári adatok szerint is maximum 140 km/óra. A sofőr ennek ellenére 90 ezer forintos büntetésre számíthat, hacsak be nem bizonyítja, hogy az autó nem ment ennyivel.

„Mint minden technikai eszköz, ezek a sebességmérők is a hitelesítés ellenére meghibásodhatnak, ugyanakkor, ha valóban megalapozottak ezek az ügyféli felvetések, aggályok, akkor akár műszaki szakértő segítségével is megvizsgáljuk, hogy rossz sebességet mért–e a készülék, vagy a gépjármű ténylegesen képes ekkora sebességgel haladni” – mondta Balázs Zsolt alezredes.

A rendőrség szerint viszont eddig még egyetlen olyan eset sem történt, amikor a készülék hibázott.

„Konkrétan a kollégáim ez idáig egyetlen olyan esetet sem jeleztek nekem, amikor irreálisan magas sebességet mért volna a sebességmérő berendezés” – tette hozzá Balázs Zsolt.

Ha az autós nem fogadja el a büntetést és a műszaki szakértő véleményével sem ért egyet, akkor az első és másodfokú döntés után bíróságra viheti az ügyet.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való