Híradó

2011.04.24. 18:07 (vasárnap)

Tavaszi nagytakarítás a temetőkben

Tavaszi nagytakarítás a temetőkben

Elkezdték kivágni balesetveszélyes fákat a budapesti sírkertekben.

Az utóbbi napokban egyre többször zúgott fel a fűrész a budapesti temetőkben. Fákat, bokrokat vágtak ki. A hozzátartozók nem gondozták a sírokat, ezért burjánzott el a növényzet. Ez viszont a szomszédos sírok megközelítését és a temetéseket is nehezíti.

„Azokat a sírokat tesszük rendbe, ahol esetleg egy fa hatalmas gyökérrel rendelkezik és az egy másik sírt feltörhet” – mondta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Az Újköztemetőben több olyan sír van, ami ledőlt a földből kiemelkedő gyökerek miatt.

A hozzátartozókat a sírokra ragasztott üzenettel figyelmeztetik és nemcsak a növények miatt. Sok helyen építettek kerítést a sír körül vagy tettek le padokat. Ezekhez viszont engedély kell. Akinek nincs, azt megbüntethetik. Ráadásul a deszkák sok esetben elkorhadtak. Ha valaki ráül, megsértheti magát. Ezért döntöttek úgy, hogy elbontják a padokat.

A padok közül azok maradhatnak meg, amik biztonságosak és senkit nem zavarnak. A felújításról a hozzátartozóknak kell gondoskodniuk.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való