Híradó

2011.04.11. 15:50 (hétfő)

A biztonsági őrök zsebében landolt a pénz

A biztonsági őrök zsebében landolt a pénz

Lebukott egy vagyonvédelmi cégcsoport, amely körülbelül 500 dolgozót jelentett be minimálbéren, miközben jóval többet fizettek nekik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a cégcsoport tizenegy képviselőjét és alkalmazottját adócsalással, számvitel rendjének megsértésével és magánokirat-hamisítással gyanúsítják. A megbízási szerződéses dolgozók papíron négy-hatórás munkaidőben minimálbérért dolgoztak, a valóságban viszont volt, aki havonta 320 órát is dolgozott hivatalos bére többszöröséért.

A dolgozók egy része saját autójára vett fel költségtérítést irreális távolságokra, mintha naponta több száz kilométert tennének meg, mások mindenféle elszámolás nélkül kapták meg a pluszpénzt.

A NAV közép-dunántúli munkatársai több mint ötszáz embert hallgattak ki az ügyben. Így egyebek mellett arra is fény derült, hogy mind a négy cég hátterében ugyanaz a személy áll. A nyomozás befejezése után az ügyet a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították a Székesfehérvári Városi Ügyészségre.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való