Híradó

2011.04.04. 14:48 (hétfő)

Téves adatok miatt szigorítottak volna

Téves adatok miatt szigorítottak volna

Visszavonták a gazdasági szigorításokról hozott intézkedést.

A megyei főkapitány a múlt héten körlevélben tudatta a bűnügyi és a rendészeti igazgatóval, a hivatalvezetőkkel, a Humánigazgatási és Ellenőrzési Szolgálattal, illetve a megyei rendőrkapitányságok vezetőivel, hogy a főkapitányság idei költségvetése 2 milliárd forinttal kisebb, mint a múlt évi. Mint fogalmazott, a költségvetés a személyi juttatásokon belül nem tartalmazza a kötelező bérfejlesztések összegét, a túlmunka pénzügyi megváltásának kerete pedig már a decemberi túlórákkal kimerült, sőt tízmillió forinttal túl is lépték azt. A főkapitány ezek miatt túlórát fizetni csak az EU-s elnökség rendőri biztosításában résztvevő állománynak engedélyez. Nincs fedezete egyebek mellett a napidíjnak, a cafeteria egy részének, nem jut pénz tolmácsokra, a tanúk útiköltségére, a járművek kilométerkeretét pedig felére kell leszállítani - állt a körlevélben.

Az ORFK az ügyben azonnali vizsgálatot rendelt el, melyet közlése szerint a gazdasági főigazgató még a hétvégén befejezett. Megállapította, hogy a Pest megyei rendőrfőkapitány vezetői körlevele szinte valamennyi ponton rossz közgazdasági helyzetelemzést és felesleges, túlzó következtetéseket tartalmazott. A PMRFK költségvetési helyzete stabil, elegendő forrás áll rendelkezésre mind az állomány juttatásaira, a cafetériára, szociális juttatásokra, mind pedig a rendőrségi feladatok teljesítésére.

Az ORFK hétvégi lépései után Ármos Sándor megyei főkapitány visszavonta korábbi, a gazdasági szigorításokról szóló intézkedését.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való