Híradó

2011.03.27. 11:53 (vasárnap)

Megnyílt az Égi Udvar

Megnyílt az Égi Udvar

Ünnepélyes keretek között avatták fel a budapesti reptér új 2-es terminálépületét, a SkyCourtot, azaz az Égi Udvart.

Ünnepélyes keretek között felavatták vasárnap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új 2-es terminálépületét, az Égi Udvart. Az ötemeletes, összesen 24 ezer négyzetméteres új épület a tervek szerint jelentősen növeli majd a 2-es terminál kapacitását. Úgy becsülik, hogy a jelenlegi 4,5-5 millió főről 8,5 millió főre évenként. Később pedig, a SkyCourt teljes kiépülése után a repülőtér éves forgalma elérheti akár a 20 millió utast.

Az új terminálépületben 4 300 négyzetméteren kínálja szolgáltatásait csaknem 40 különféle kereskedelmi és vendéglátóipari egység. Emellett kényelmesebb és gyorsabb lesz az elengedhetetlen biztonsági ellenőrzés is, hiszen a SkyCourt két oldalán 6-6 új biztonsági folyosót állítanak üzembe. Az épület alagsorában pedig korszerű, számítógép vezérelte öt szalagból álló automata poggyászosztályozót hoztak létre.

A SkyCourt átadási ünnepségének részeként felavatták Liszt Ferenc új emléktábláját, amelyet a világhírű magyar zeneszerző születésének kétszázadik évfordulója alkalmából állítottak a repülőtér új névadójának tiszteletére.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való