Híradó

2011.03.27. 15:36 (vasárnap)

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

A skizofrén férfi a helyi szanatórium kerítésén mászott át, végül hőkamera segítségével bukkantak rá egy erdős területen.

Szombat este a rendőrségre érkezett a segélyhívás, miszerint Kiskovácsiból eltűnt egy 40 év körüli, skizofrén, cukorbeteg férfi. A beteg a szanatóriumból ment el, ahol kezelték. Mint kiderült, átmászott a kerítésen. Egy rendőrkutya kezdte el követni a férfi nyomát, ám 400-500 méter után elvesztette azt. Keresésében összesen harmincan vettek részt, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei a rendőrökkel közösen. A kutatásban nyolc mentőkutya is a segítségükre volt.

A férfit végül hőkamera segítségével sikerült megtalálni. A Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat egyik embere a rendőrökkel tartott, és egy járőrautóban pásztázta a főút környékét az eszközzel. A beteget végül a főút mellett vették észre így, 80-100 méter mélyen az erdőben. A keresés körülbelül másfél órán át tartott. A férfinak nem esett komolyabb baja, viszont kihűlt – tájékoztatott a Pest Megyei-Kutató Mentő Szolgálat vezetője.

Balázs László hozzáfűzte: az osztrák vöröskereszt mentőkutyásai épp vendégeskedtek náluk, egy tréningen vettek részt, így ők is részt vettek az eltűnt férfi felkutatásában.

Forrás: Független Hírügynökség
A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való