Híradó

2011.03.10. 15:20 (csütörtök)

Made in Hungária, az örök kedvenc

Made in Hungária, az örök kedvenc

Jubileumi előadásra készülnek a József Attila Színházban, március 12-én adják elő a Made in Hungáriát 300. alkalommal.

A József Attila Színház 2001. október 6-án mutatta be Méhes László rendezésében Fenyő Miklós és Tasnádi István darabját, a Made in Hungáriát. A musical Fenyő Miklós életéről szól. Arról az időszakról, amikor családja a hatvanas évek elején Amerikából „visszadisszidált” Magyarországra, az angyalföldi valóságba. A fiatalemberbe addigra mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelenti. A rágógumin és a hawaii ingen túl mindenekelőtt a rock and roll. A pesti haverokkal zenekart alakít, ami Hungária néven válik legendává. A darab keserédes humorral mutatja be a kort és egy fiatal generáció lázadását és álmait a hatvanas évek Magyarországán.

A bemutató óta szinte semmit nem változott a Made in Hungária szereplőgárdája. Fenyő Miklóst - Rickyt, a főszereplőt Miller Zoltán játssza a bemutató óta, szüleit pedig Vándor Éva és Újréti László alakítja már majdnem tíz éve. A darabban maga Fenyő Miklós is színpadra lép, fiatalkori önmaga múzsájaként, vagyis Jerry Lee Lewis-ként.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való