Híradó

2011.03.10. 09:02 (csütörtök)

Felélesztik Magyar Bálint tandíj-tervét?

Felélesztik Magyar Bálint tandíj-tervét?

Utólagos tandíjfizetés is szerepel a kormány lehetséges tervei között.

A lap úgy tudja: az elképzelések szerint az államilag támogatott képzésben résztvevő hallgatóknak munkavállalóként kellene visszafizetniük képzésük árát. Az ötlet nem új, Magyar Bálint volt SZDSZ-es oktatási miniszter is foglalkozott már ezzel, de a szocialisták akkor elvetették.

A diákhitel mintájára egy állami szervet hoznának létre a tandíjak kezeléséhez, amely szerződéses kapcsolatban állna a bankokkal. Az oktatásért felelős államtitkárságon nem erősítették meg, de nem is cáfolták a lap értesüléseit. A cikkben olvasható az is: az elképzelések között ugyancsak szerepel a Magyar Akkreditációs Bizottság feladatköreinek szűkítése. A testület helyett az állam döntené el, hol, milyen képzés indulhatna és hány férőhellyel.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való