Híradó

2011.02.25. 12:21 (péntek)

Egyre több tininek baj van a hallásával

Egyre több tininek baj van a hallásával

A túl hangos zene hallgatása és más zajok okoznak jelentős halláskárosodást a fiataloknál.

A zaj okozta halláskárosodás oka a fülben található érzékelősejtek állapotának leromlása, amelynek mértéke attól függ, hogy mekkora a zaj hangereje és mennyi ideig van annak kitéve a fül. Ezen túlmenően alkati adottságok is befolyásolják, mennyire sérülékeny valaki.

1988 és 1994 között végzett hallásvizsgálatok során kimutatták, hogy a tinik 18,5 százaléka 19 éves korára már valamilyen mértékű halláskárosodást szenved el. 2005 és 2008 között ez az érték 17,7 százalékra csökkent az Egyesült Államokban annak ellenére, hogy az MP3 lejátszók száma növekedett. A szakemberek szerint ez azonban nem jelenti azt, hogy a fiatalokat nem érinti a jelenség, ugyanis a hangos zenehallgatás hatásai fokozatosan okoznak halláskárosodást, és így igazából a tünetek a húszas évek közepén jelentkeznek erősebben.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való