Híradó

2011.02.18. 16:22 (péntek)

Fagyoskodnak a csúcs felszereltségű suliban

Fagyoskodnak a csúcs felszereltségű suliban

A krasznokvajdai iskola többször is sikeresen pályázott technikai fejlesztésre, az elavult fűtési rendszert azonban nem tudják felújítani.

Projektort használnak a számítástechnika órán Krasznokvajdán, hogy mindenki lássa a tananyagot. Több is van belőle az iskolában, akárcsak az interaktív táblából. A fűtéssel viszont gond van.

A karbantartó naponta többször megrakja a kályhát, több tanteremben is, hogy meleg legyen. Az ablakok régiek, már nem szigetelnek megfelelően, a fűtési rendszer is elavult, ezért nincs mindenhol meleg. De fát és szenet is nehezen tud venni az iskola.

„A tüzelőanyagot elméletileg könnyű lenne beszerezni, hogyha a szükséges pénzeszközök a rendelkezésre állnának, de sajnos ez nem így van, úgyhogy elég nehezen szerezzük be” – mondta Tamás Roland, a Béres Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Szenet egy cégtől kapták adományként, fát pedig az önkormányzattól, abból, amit legutóbb a faluban kivágtak.

Az iskolába az elmúlt félévben 135 gyerek járt, most csak 109. Így csökken a normatíva is, amit kapnak. Kevesebb pénz jut tüzelőre, fűteni viszont ugyanúgy kell.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!