Híradó

2011.02.09. 09:22 (szerda)

Új szelek a felsőoktatásban

Új szelek a felsőoktatásban

A többi között a felvételi követelmények szigorítása és a vidéki főiskolák megerősítése szerepel a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumban.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint változna a finanszírozás is: a túlnyomórészt fejkvótán alapuló rendszer helyett, az intézménytípusok profiljához, feladataihoz, és teljesítménymutatókhoz kötődne, és a nemzetközileg elismert, kimagasló kutatási tevékenységet végző egyetemek többlettámogatást kapnának.

Az alapelvekről teljes konszenzus született az oktatásirányítás és a felsőoktatás szereplői között; az ezeket rögzítő dokumentumot szerdán hozza nyilvánosságra a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság - írja a lap.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való