Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Híradó

2011.02.05. 18:07 (szombat)

„Mi lehet öt betű, és a szívhez szól?”

„Mi lehet öt betű, és a szívhez szól?”

Egész napos rejtvényfejtő-verseny várja az érdeklődőket szombaton, a rejtvényfejtők napja alkalmából Budapesten.

Ahány játékos, annyi taktika. Van, aki a klasszikussal kezdi, mások inkább a bonyolultakon akarnak minél előbb túllenni. A rutinosak már tudták, hogy csak akkor kell blokkolni, ha kész vannak egy feladattal. Holtversenynél, azaz hibátlan kitöltésnél az idő dönti el, hogy ki lesz a rejtvénykirály.

„Sok sikert Apa!”

Van, akit még a családja is elkísért a nagy eseményre. Az apuka tavaly két kategóriában is csúcstartó lett.

„-17 kategória van összesen, 4-5 kategóriát meg fogok próbálni, majd meglátjuk, hogy sikerül.
- Mi az erőssége?
- Kevert, olasz, kocka-vonal, nehezebb keresztrejtvények” – mondta

Síri csönd lett a teremben, a versenyzők szó szerint nekiestek a soroknak. Van, akit nagyítója segített az olvasásban, van, akit műkörmei hátráltattak az írásban. Könnyebbnek számítanak a hagyományos, a skandináv és az olasz rejtvények, nehezebbek a vizuális feladatok és a titkosítás-felismerés.

„Olyan időtöltés, amiben kikapcsolják magukat az emberek a hétköznapokban. Ez is egy szenvedély, de ezellen eddig egyetlen orvos sem emelte fel a szavát” – mondta István György, elnök, Rejtvényfejtők Országos Egyesülete

A legenda szerint egy angol földbirtokos találta fel a keresztrejtvényt, aki egy közlekedési kihágás miatt ült börtönben és rajzolgatott a rácson át beszűrődő fény rajzolatára. Hivatalosan az első keresztrejtvény 1913-ban jelent meg New Yorkban, Európában pedig 1924-ben. Egy évvel később jutott el Magyarországra. Azért február 5-én tartják a rejtvényfejtők napját, mert 53 éve ezen a napon jelent meg először a legnépszerűbb hazai rejtvényújság.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!