Híradó

2011.02.02. 11:59 (szerda)

Leszorítják a miniszterelnöki biztosok bérét

Leszorítják a miniszterelnöki biztosok bérét

A miniszterelnöki biztos se kereshessen kétmillió forint fölött. Így módosítaná a kormány tagjairól szóló törvényt Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter kedden nyilvánosságra került vagyonbevallása szerint havonta 997 ezer forintért segítette a miniszterelnök munkáját. Emellett képviselőként 742 ezer forintot vett fel, ehhez jött még választókerületi pótléka, 487 ezer forint. Ez összesen 2 millió 226 ezer forint. Ez több bruttóban, mint amennyit Orbán Viktor keres, és több a kormány által megállapított 2 milliós bérplafonnál is, amely az állami cégek vezetőire vonatkozik.

Szijjártó Péter még kedden beadott egy törvénymódosító javaslatot, ebben a ciklusban az elsőt. Ebben azt javasolja: a miniszterelnöki, miniszteri tisztséget betöltő államtitkár, miniszterelnöki biztos vagy kormánymegbízott képviselő kizárólag a képviselői alapdíjra legyen jogosult ezentúl. Így ezentúl csak 231 ezer forintos képviselői alapdíját, és 997 ezer forintos miniszterelnöki megbízotti fizetését kapná. Ez 1 millió 200 ezer forint havonta.

Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos vagyonbevallása szerint szintén 2 millió forint fölött keres. Az ő fizetése is körülbelül bruttó egymillió forinttal csökkenhet.

A szocialisták szerint a miniszterelnöki biztos posztot kifejezetten Szijjártó Péternek hozták létre.

„Visszamenőleg felszólítjuk Szijjártót, hogy ezt fizesse vissza, mert erkölcstelen, és véleményünk szerint törvényellenes is”- mondta Molnár Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője.

Arra egyelőre nincs válasz, hogy Szijjártó Péter visszafizeti-e az eddig felvett pénzt.

„A fideszes képviselők mindig a jogszabályban előírtak szerint vették fel a jövedelmüket.

- Tehát nem kell visszafizetni?

- Minden fideszes képviselő mindig a törvény szerint járt el.” – mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Szijjártó Péter szerdán nem akart nyilatkozni.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való