Híradó

2011.01.26. 14:25 (szerda)

Kóstoljon bele Európába!

Kóstoljon bele Európába!

Az „Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe” című kiállítás a nemzetek közötti különbségekre is rámutat.

Az országok valamennyien egy-egy különböző termékeket választottak bemutatásra. Az észtek a burgonyát, a svédek a tejet, a dánok a sertéshúst, a csehek a sört, a magyarok a gabonát, a portugálok az olívaolajat, a skótok a halat, a szlovénok a mézet, a finnek pedig a kenyeret mutatják be. De mindegyik mögött hasonló volt a motiváció. Hagyomány, szimbolizmus, büszkeség, tudás és export - főként ezek szolgáltak minden egyes választás alapjaként. A tárlatot mind a kilenc országban egyszerre állítják ki január 26-a és augusztus 31-e között.

A kiállítás alkalmával nemcsak kilenc európai ország legjellemzőbb élelmiszerét ismerhetik meg a látogatók közelebbről, hanem a nemzetek közötti különbségeket is. Az érdeklődők megismerhetik a táplálékok eredetét, nemzetenként eltérő felhasználását és kiderül, hogy melyik mentette meg népét az éhínségtől.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való