Híradó

2011.01.07. 16:15 (péntek)

Orbán ígéretet tett Barrosónak

Orbán ígéretet tett Barrosónak

Ha a médiatörvény kapcsán bármilyen politikai aggály beigazolódni látszik, akkor azt orvosolni fogjuk - jelentette be Orbán Viktor.

A magyar EU-elnökség csak akkor lesz sikeres, ha a következő fél évben sikerül módosítani az alapszerződést és elfogadni azt a hat jogszabályt, amelyek a válságkezelő mechanizmus felállításához és működtetéséhez szükségesek - mondta pénteken Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette: ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor Európa és az euró is erősebb lesz júniusban. A miniszterelnök szerint az EU talpon maradásához erős euró és gazdasági reformok kellenek. Orbán Viktor tervei szerint az Uniónak júniusra lehet elfogadott romastratégiája.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogatja Horvátország uniós csatlakozását és Szerbia integrációs törekvéseit is. A kormányfő szerint az újabb tagjelöltek felvétele nem csak arról szól, hogy beléphet egy újabb ország, hanem arról is, hogy meg kell erősíteni a bővítési optimizmust az Unióban és konszolidálni kell a Balkánt.

Orbán Viktor közölte, hogy elkészült a megállapodás a közös szlovák-magyar gázvezetékről, amely egy újabb lépés az észak-déli - a Balti-tengert az Adriával összekötő - energiahálózat kialakításához. Februárban energiacsúcs lesz a belső energiapiac szabaddá tételéről és az energiabiztonságról - tette hozzá a magyar kormányfő.

Másképpen kell élni, mint a megelőző 20-40 évben - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint sokkal rugalmasabb munkaerőpiacra, nagyobb termelékenységre, hatékonyságra lesz szükség a jövőben, ha Európa versenyképes akar maradni. A miniszterelnök hozzátette: ha a következő 15-20 is úgy akarunk élni és úgy akarjuk szervezni gazdaságunkat, ahogy eddig, akkor nem leszünk versenyképesek az új versenytársakkal, a feltörekvő régiókkal.

A magyar hatóságok jelentős és hozzáértő munkát végeztek az EU-elnökségi felkészülés során. Magyarország felelőssége óriási a globális kihívások közepette - mondta José Manuel Barroso. Az Európai Bizottság elnöke hozzátette: Magyarország olyan kivételes időszakban látja el az elnökséget, amikor sok függ attól, hogy az EU milyen szakértelemmel, határozottsággal válaszol a kihívásokra. Barroso szerint már nem elegendőek az egyedi megoldások, az EU-nak átfogó tervekre és fellépésre van szüksége.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való