Híradó

2011.01.02. 18:05 (vasárnap)

Ice-T örül, hogy félnek tőle

Ice-T örül, hogy félnek tőle

A világon Magyarországon nézik a legtöbben a rapper videóját az interneten, mióta számának lejátszása miatt a médiahatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen.

Mi is fütyülünk, a rádiók is fütyülnek. Nagy Feró Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés című dalát főműsoridőben nem lehet lejátszani, csorbítatlanul.

„Annyira jelzős szerkezet, hogy nem lehet mást énekelni. Ez nem jelenti azt az indulatot, hogy én mit is gondolok a világról. Ebben a pontban lehetséges, hogy engedékenyebb vagyok, és azt kell énekelni” – mondta Nagy Feró.

Nagy Feró azt mondja: önmagában a káromkodás nem megengedhető, csak akkor, ha célja van.

Ice-T It’s on című számának bevezetőjét most már mindenki érti: a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság teljes egészében lefordította:

Vigyázat! Ebben a pillanatban Te egy Ice-T lemezt hallgatsz. Ha sértőnek találod a sz.r, k…, f…, p… ehhez hasonló szavakat, vedd ki a kazettát! Ez nem egy popalbum.

A szöveg a hatóság gyanúja szerint sérti a 16 éven aluliak erkölcsi fejlődését. Azért indítottak egy bejelentés alapján vizsgálatot a Tilos Rádió ellen, mert még szeptemberben lejátszották a számot.

A vizsgálatról Ice-T is értesült az interneten keresztül. Azt írja egy blogbejegyzésben:

„Imádom! A világ még mindig fél tőlem. Hahaha!”

Az egyik legnagyobb videómegosztó portál statisztika görbéjén jól látszik, hogy december végéig szinte alig hallgatták Ice-T számát, azóta viszont, hogy a médiahatóság vizsgálata nyilvánosságra került, meredeken emelkedett a görbe. A térképről leolvasható: a letöltések alapján a világon Magyarországon a legnépszerűbb a rapper It’s on című nótája.

A médiahatóság új közleményt adott ki az ügyről. Azt írják: A Hatóság figyelemreméltónak tartja, hogy Ice-T lassacskán a magyar sajtószabadság hősévé kezdi kinőni magát. Nem történt más, mint a törvény megfelelő alkalmazása. Nincsen szó cenzúráról, ízlésrendőrségről, és a jövőben sem csak negédes táncdalslágereket lehet majd leadni a rádióban.

De ha a Ice-T angol nyelvű felvétele miatt megbüntetik a Tilos Rádiót, akkor ezentúl minden külföldi számot ellenőrizni kell, nincs-e benne csúnya kifejezés.

„Nagyon nagy terhet róna a műsorkészítőre, ha darabonként elemezni kellene minden dalt” – mondta Csabai Gábor, a Tilos Rádió ügyvezető igazgatója.

Ha a médiahatóság megbünteti a rádiót, akkor muszáj lesz minden számot lefordítani.

„Nyilván akkor kénytelen leszek azokat a zenéket abban az időpontban lejátszani, amikor lehetséges.”

Az idegen nyelvű számok egy részét így csak éjszaka lehetne hallgatni.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való