Híradó

2010.10.25. 15:16 (hétfő)

Másfél millió köbméter iszapot szedtek össze

Másfél millió köbméter iszapot szedtek össze

A VI. tározóba vitték az iszapot, ez azonban a számítások szerint egy-másfél nap múlva meg fog telni.

Eddig a településeken lévő iszap illetve törmelék 80 százalékát takarították el a katasztrófa sújtotta térségben, másfél millió köbméternyi anyag került a VI. tározóba. Számítások szerint azonban ez be fog telni körülbelül egy-másfél nap múlva. Emiatt a katasztrófavédelem arra kérte a MAL Zrt.-t, hogy erre a célra jelöljenek ki egy másikat. Az érintett területekről körülbelül még ugyanennyi iszap és törmelék fog kikerülni, mivel még sok ház vár bontásra.

Azt továbbra se tudni, hogy Devecseren mennyi házat kell ledózerolni. Összesen 290 épületről van szó, ebből várhatóan 150-170-et bontanak majd el. Kolontáron pedig 23 olyan ház van, amelyet egyelőre nem rombolhatnak le, mivel az ingatlanok tulajdonviszonyai nem rendezettek. Ugyanakkor a híd felállításának előkészületeihez már hozzákezdtek a településen, jelenleg a régi híd törmelékeit távolítják el a katonák. A munka kedden várhatóan cölöpözéssel folytatódik majd.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való