Híradó

2010.10.07. 09:06 (csütörtök)

Toxikológusok a katasztrófa sújtotta területen

Toxikológusok a katasztrófa sújtotta területen

Vizsgálják a talaj- és felszíni vizeket, a kolontári kutak pH értéke normális, 7 és feles.

Az országos katasztrófavédelem szerda esti közleménye szerint szerdán a Bakonykarszt Zrt-vel abban állapodtak meg, hogy Devecseren a szennyvízaknákat, átemelőket, vízóraaknákat kitakarítják, illetve a járdákat, és a házak külső homlokzatát megtisztítják.

Csütörtökön további eszközöket és védőfelszereléseket szállítanak a helyszínre: 200 darab védőszemüveget, 8084 darab védőálarcot, 2888 pár védőkesztyűt, 1000 darab nadrágot és 150 darab lapátot.

Az átszakadt gátat folyamatosan építik: szerdán újabb 20 méternyi szakasz készült el, 1-3 méter magasságban.

A közlemény szerint a katonaság, a tűzoltóságok, a rendőrség és a katasztrófavédelem jelenleg is segít a takarítási munkákban a településeken. Továbbá elindult Devecser- Kolontár térségébe a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem állományából egy 20 fős toxikológus csoport.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való