Híradó

2010.10.03. 18:03 (vasárnap)

Tovább úszhat Tünde a Balatonon

Tovább úszhat Tünde a Balatonon

A szezont 3 héttel meghosszabbította a Balatoni Hajózási Zrt.

Csak egy család utazott a 83 éves nosztalgia-hajón. Ők Amerikából jöttek megnézni a Balatont. A Balatoni Hajózási Zrt. ennek ellenére még három hétvégén indítja a Tünde nevű sétahajót, naponta négyszer fut ki. Azt mondják, azért, mert ha jó az idő, van rá igény. A kapitány szerint ha hatan utaznak egy hajón, az üzemanyag költség már megtérül.

A kompok viszont óránként járnak, és sokan használják őket. A komp egészen addig jár, amíg a Balaton be ne fagy.

„Természetesen megéri. Azt tudom mondani, hogy átlagosan 700 járművet viszünk át, ez inkább hétvégére vonatkozik, hétköznapokon pedig 3-400 járművet viszünk” – mondta Szabó Zsolt központi állomásfőnök.

A szántódi révből 10 perc alatt átér a komp Tihanyba. Egy négytagú családnak majdnem 3000 forintba kerül a jegy. Ha kocsival megkerülik a tavat, a 75 km-es út üzemanyag költsége 1800 forint. Sokan mégis a kompot választják, mert gyorsabb.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való