Híradó

2010.09.15. 07:09 (szerda)

Még több fájdalomcsillapító vényköteles

Még több fájdalomcsillapító vényköteles

A Fastum és az Algoflex gélt sem lehet recept nélkül megvenni, ugyanis egyik hatóanyaguk sok betegnél napallergiát okozott.

A ketoprofen nem-szteroid gyulladásgátló, melyet kisebb sérülések, íngyulladás, kisízületi gyulladás, hátfájás és vénagyulladás külsőleges kezelésére alkalmaznak. A vizsgálatok szerint a ketoprofen okozta súlyos fényérzékenységi reakció kockázata nagyon alacsony, de a fényvédő krémek, naptejek együttes használata növeli a fényérzékenységi reakciók, beleértve a fényallergia gyakoriságát. A Gyógyszerügynökség mindezek figyelembe vételével döntött a ketoprofen tartalmú külsőleges készítmények (krémek, spray-k, kenőcsök) kiadhatóságának átminősítéséről.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!