Híradó

2010.08.11. 20:53 (szerda)

Üzenj Európának a Szigetről!

Üzenj Európának a Szigetről!

Az Európai Unió intézményeinek és Európa szerte a barátaiknak is hagyhatnak üzenetet a Sziget Fesztivál látogatói.

Az idei Sziget Fesztivál egyik fókuszában a spanyol, belga, magyar EU trió áll. Éppen ezért a Hungarikum falu közelében felállították a fesztivál európai találkozási pontját, azaz a European Meeting Pointot. Ez egy kétszintes sátor, amelynek alsó szintjén az Unióval és a soros elnökséggel kapcsolatos kvízjátékokon lehet részt venni, felső szintjén pedig az európai konzulátus működik. Ennek lényege, hogy a Magyarországon működő konzulátusok kitelepülnek a fesztiválra és segítséget nyújtanak az esetlegesen bajbajutott külföldieknek. A sátorban helyett kapott egy európai bisztró is, ahol spanyol, belga és magyar ételeket és italokat lehet fogyasztani, a közelben pedig egy óriás társasjáték vár mindenkit.

A sátor mellett felállították az Európai Trió Fát, amelynek lényege, hogy a Sziget látogatói üzenetet hagyhatnak Európa szerte a barátaiknak, illetve az Unió intézményeinek. Színes falevelekre írhatják le gondolataikat, amelyet azonnal digitalizálnak és egy facebook oldalra töltik fel azokat. A programigazgató szerint már most is nagyon sok üzenet van a fán.

"Az Európai Bizottság támogatja a fesztivált, mert olyan kulturális eseménynek tartják, ahol az európai fiatalok megismerhetik egymás hazájának kultúráját. A sátorban pedig tájékozódhatnak arról, hogy az unió mit tesz a fiatalokért, akár még tanulnak, akár már munkába álltak" - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatsárét, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős tagja.

Az EU Trió Fát a biztos egy jó kezdeményezésnek nevezte és azt mondta, hogy a saját szakterületével kapcsolatban ő maga is fog írni egyik levelére.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való