Híradó

2010.06.29. 17:20 (kedd)

Harmadik típusú szúnyoginvázió

Harmadik típusú szúnyoginvázió

A bőrgyógyászok szerint sok szúnyog túléli az irtást, ami után agresszívebbé válik, és többször támad.

A rovarcsípések idén szokatlanul nagyok és könnyen kisebesednek.

„Elkezdett vérezni, és nedvezni, és sárga, gennyszerű váladék jött belőle ki” – mondta Németh Zsuzsa.

Vannak, akiknek még antibiotikumot is kell szedniük azért, hogy a csípések ne fertőződjenek el. A bőrgyógyász szerint nemcsak azért van több beteg, mert sok a szúnyog.

„Sokkal agresszívebbek a mostani rovarok. Tehát amelyik túléli a növényvédőszert, illetve az irtószert, az agresszívebb, és hevesebb, és gyakrabban támad” – mondta Kollár Katalin bőrgyógyász.

Biológusok azt mondják, a vérszívók szaporodásának kedvező időjárás miatt 10 naponta új és új szúnyog-generáció születik, és minden egyes generáció ellenállóbb az irtószerrel szemben, mint a korábbi.

„Azok a szúnyogok, amelyek az ilyen fertőzést, vagy kezelést túlélik, azok nagy valószínűséggel ellenállóvá válhatnak, mert ebben a tulajdonképpeni kezelésben megtartották az életképességüket, továbbadják az utódaik számára is” – mondta el Dr. Ábrahám Levente, a Kaposvári Egyetem Természetvédelmi Tanszékének címzetes egyetemi docense.

Pécsett júniusban már kétszer volt szúnyogirtás, de még mindig annyi a rovar, hogy újabb permetezést terveznek - ezúttal már két repülőgéppel és a korábbinál csaknem másfélszer nagyobb területen.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való